begeleiding voor hoogbegaafde kinderen, hun ouders en school

Meer informatie over mijn aanbod!


Intakegesprek pienterpracht

Intakegesprek

Elk nieuw contact start met een kennismakingsgesprek. Hierin krijg je als ouder de ruimte om je verhaal te doen om dan samen met mij te bekijken waar de noden precies liggen.

  • Is er een didactisch onderzoek nodig?
  • Misschien heeft je kind baat bij enkele sessies mindsettraining?
  • Heb je graag dat ik jullie begeleid bij het volgende gesprek op school?
  • Enz...

Prijs: € 60 per uur
Duur: +/- 90 min

Didactisch onderzoek pientenpracht

Didactisch onderzoek

Aan de hand van een didactisch onderzoek ga ik na welke leerstof je kind reeds beheerst van het huidige leerjaar, maar ook van de volgende leerjaren.

Op die manier krijg je als ouder, maar vooral ook als leerkracht een duidelijk beeld van wat er eventueel geschrapt kan worden in het aanbod en vervangen door meer uitdagende leerstof.

Het onderzoek duurt 2 x 2 uur (liefst in de ochtend). Hierbij komen niet enkel testen voor taal, lezen, en rekenen aan bod, maar leer ik je kind ook beter kennen aan de hand van spelletjes en opdrachten.

Dit alles giet ik in een uitgebreid verslag met tips voor verdere begeleiding thuis en op school.

Prijs: € 360 voor onderzoek en verslag
Nabespreking: € 60 per uur

Individuele coaching pienterpracht

Individuele coaching kind (4 - 12 jaar)

In tegenstelling tot wat vele mensen denken, is het geen luxeprobleem om hoogbegaafd te zijn. Integendeel, hoogbegaafde kinderen denken en ervaren alles op een andere, veel intensere manier. Hierdoor liggen zij vaak in de knoop met zichzelf en de wereld rondom hen.

Een individuele coaching bestaat steeds uit een aantal sessies, waarin ik het kind eerst beter leer kennen, om nadien - afhankelijk van de noden - te werken aan een juiste mindset, inzicht te geven in de werking van het hoofbegaafde brein, relaxatietips te geven, enz...

Prijs: € 60 per uur

Meer- en hoogbegaafde kleuters pienterpracht

Kleuterplusgroep (4 - 6 jaar)

Meer- en hoogbegaafde kleuters hebben ook nood aan contact met ontwikkelingsgelijken. Omdat dit op school niet altijd mogelijk is, organiseer ik 1 x per maand op woensdagvoormiddag (9u - 11u) een kleuterplusgroep. Hierin komen uitdagende opdrachten aan bod in spelvorm.

Hou mijn sociale media in de gaten voor de data. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@pienterpracht.be.

Prijs: € 30 per sessie

Babbelavond voor ouders van meer- en hoogbegaafde kleuters pienterpracht

Babbelavond voor ouders

Ouders van hoogbegaafde kinderen hebben vaak nood aan het ontmoeten van ouders die zich in een soortgelijke situatie bevinden. Daarom heb ik de 'babbelavond voor ouders' in het leven geroepen. Elke laatste maandag van de maand komen we samen met een kleine groep ouders (min.5, max.10) en praten we over de zorgen of problemen die we ervaren, maar zeker ook over de mooie momenten en geven we elkaar tips. Ik voorzie hapjes en een drankje!

Hou mijn sociale media in de gaten voor de exacte data. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@pienterpracht.be.

Prijs: € 25 per persoon of € 40 per koppel

Advies en begeleiding voor ouders van meer- en hoogbegaafde kinderen

Advies en begeleiding voor ouders

Zit je als ouder met vragen rond de begeleiding en opvoeding van je hoogbegaafd kind? Dan heb je misschien zelf baat bij een gesprek waar je je zorgen, vragen, enz... kan uiten.

Prijs: € 60 per uur

zwangerschapsmassage

Infoavonden

Op regelmatige basis geef ik een reeks infoavonden rond hoogbegaafdheid. Deze zijn bedoeld voor iedereen die meer te weten wil komen over dit onderwerp. Er is geen voorkennis vereist.

Check de agenda voor meer info en hou ook mijn sociale media in de gaten.

Prijs: € 30 per persoon per avond

Advies voor scholen pienterpracht

Advies en begeleiding voor school

Voor dit onderdeel werk ik samen met de Hoogbloeier Gifted Academy. Kijk op hun website bij 'Aanbod --> Scholen' voor de mogelijke opties. Je vindt er ook hun contactgegevens.